سفر وحشی های برزیل و شرق آسیا به گیلان ، مشاهده یک آبزی خطرناک در تالاب انزلی

به گزارش وبلاگ عینکی باهوش، اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان از مشاهده گونه آبزی غیربومی خطرناک پاکو در تالاب بین المللی انزلی و میمون های رزوس در محیط های طبیعی گیلان اطلاع داد.

سفر وحشی های برزیل و شرق آسیا به گیلان ، مشاهده یک آبزی خطرناک در تالاب انزلی

وبلاگ عینکی باهوش: تالاب انزلی از زیباترین مناظر آبی کشور است. در داخل تالاب جزایر زیبایی وجود دارد و دو شهر زیبای بندرانزلی و آبکنار در ساحل آن قرار دارند. این تالاب با بیش از 100 گونه پرنده، 50 گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کم نظیری دارد.

تالاب انزلی از سال 1354 جزء تالاب های بین المللی تحت حفاظت شد و مهم ترین منبع تکثیر و فراوری ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر است. تالاب بین المللی انزلی از سالیان دور همه ساله پذیرای مسافران بی شمار داخلی و جهانگردان خارجی است.

این تالاب به واسطه گیاهان، جانوران و مورفولوژی و شکل بستر ارتباط با دریا و رژیم رودها دارای محیط زیستی ویژه است. معروف ترین گیاه تالاب انزلی که شهرت جهانی دارد لاله تالابی است که تالاب را به این دلیل تالاب لاله مردابی می خوانند.

محیط زیست گیلان اعلام نموده است: پیرو گزارش های دریافتی مبنی برصید یک گونه آبزی غیربومی و مهاجم توسط صیادان محلی ماموران گارد حفاظت محیط زیست با حضور در تالاب انزلی اینگونه را شناسایی و گزارش کردند.

طبق آنالیز های صورت گرفته این ماهی پاکو (پیرانای اهلی) با نام علمی colossoma macropomum از خانواده کاراسیده و بومی مناطق آمریکای جنوبی و برزیل با رژیم غذایی همه چیزخوار (غالبا گیاهخوار) است.

ماهی پیرانا از گونه های بسیار مهاجم است که گاهی جهت نگهداری در آکواریوم ها وارد کشور شده و پس از رشد امکان زیست با سایر گونه های آکواریومی را نداشته و بواسطه تهاجم سایر گونه ها را از بین می برد و به همین دلیل صاحبان آکواریوم ها این گونه را وارد پهنه های آبی استان گیلان نموده و بستر تهاجم به تنوع زیستی را فراهم می آورند.

همچنین پیرو گزارشات مردمی و مسافران مبنی بر مشاهده سه قلاده میمون در حاشیه جاده محدوده آبینام شهرستان سیاهکل و اعزام ماموران یگان حفاظت محیط زیست جهت آنالیز موضوع زنده گیری میمون ها، کارشناسان اعزامی پیروز به زنده گیری دو قلاده از این میمون ها شدند. این میمون ها که از نژاد رزوس و بومی جنوب، شرق و جنوب شرقی آسیا هستند احتمالا توسط مردم و یا مسافران در این منطقه رها شده اند.

با توجه به اینکه این جانور به این اکوسیستم تعلق ندارد ضروری است از پیوستن آنان به محیط زیست منطقه جلوگیری به عمل آید تا به چرخه طبیعی و تنوع طبیعی منطقه آسیبی نرسد.

متاسفانه در سال های اخیر به دلایل نامشخص با میل شدیدی نسبت به نگهداری انواع گونه های غیربومی در کشور روبرو هستیم که به این واسطه بسیاری از این گونه ها از راه های غیر رسمی وارد کشور شده و بعضی از آن ها به دلیل مهاجم بودن و عدم توانایی صاحبانشان برای نگهداری در زیستگاه های کشور رهاسازی می شوند.

این عمل خطرناک گاهی موجب زیست و زادآوری گونه ها شده و موجبات تهدید جدی گونه های بومی را به دلیل اشغال طبقات غذایی در زنجیره ها فراهم می آورد.

حفاظت محیط زیست گیلان از عموم مردم و مسافران انتظار دارد تا به محض مشاهده موارد مشکوک مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست در شهرستان ها و یا به شماره تماس شبانه روزی 01333824626 اطلاع دهند.

منبع: چمدان

به "سفر وحشی های برزیل و شرق آسیا به گیلان ، مشاهده یک آبزی خطرناک در تالاب انزلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر وحشی های برزیل و شرق آسیا به گیلان ، مشاهده یک آبزی خطرناک در تالاب انزلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید